Dania główne
Połówka kaczki pieczona z jabłkami i żurawina 380g, kluski śląskie, modra kapusta, mus z jabłka z palonym masłem, sos własny | 69,00 |
Filet z kurczaka supreme 180 g, ziemniaki faszerowane fetą i serem mozarella, warzywa sezonowe, sos z pieczonych pomidorów | 48,00 |
Pyza z szarpaną wieprzowiną 130 g, polskie tzatziki z kiszonego ogórka, pomidorki koktajlowe w miodzie, mus z buraka, rukola, sos demi glace | 48,00 |
Schabowy 200 g, puree ziemniaczane, zasmażana kiszona kasputa | 46,00 |
Żeberka wieprzowe 400 g, pyra z gzikiem, kapusta kiszona zasmażana | 59,00 |
Stek z polędwicy wołowej 180 g, ziemniaki pieczone, boczniak, warzywa sezonowe, gzik, demi glace, sos z zielonym pieprzem | 109,00 |
Policzki wieprzowe 160g, szare kluski, mus z buraka, kwasna śmietana, sos demi glace | 59,00 |
Makaron z polędwicą wołową 80 g, portobello, boczniak, cebula, pomidor, ser Bursztyn | 45,00 |
Filet z Halibuta 160g, puree zmieniaczane,kalafior, mus z pietruszki, sos koperkowy | 67,00 |
Kluski dyniowe w sosie śmietankowym, szpinak, pomidor koktailowy, warzywa brunouise | 39,00 |